PA VKV provozní aktiv
CS | EN

Diskuse — VKV Provozní aktiv · 09/2026

9 příspěvků Přidat příspěvek ↓
OK1VOF #

Jak je to s kategoríí LP? Mám PWR 100W a nezařadilo mě to do LP. Neco se v podmínkách změnilo? Doposud 100W bylo LP.

OK1VUM Mila #

Ahoj Alexi, nezměnilo se nic, ale je chybka v software, do 99,99W zařazuje do LP a od 100.00W do velkého výkonu. Opravíme to, ale asi až skončí termín pro odesílání logů.

OK1MHW Lukáš #

Pěkný závod, nevedlo se moc na východ Slovenska ani do YU, ale bodově to nakonec bylo velice fajn. Zdá se, že nová technika (SQUARE SDR2 + trv MV-2 a PA 80W) si začíná sedat. Do příště snad zase něco málo vylepším. Počasí ufb, viz foto ze sobotní stavby antén. 73 a naslyšenou v říjnu.

OK1TNT Ondra #

Opět rozdání bodů z krtince pár km jižně od Plzně. Dnes testování techniky stožár - rotátor.

OK4DJ David #

Pohled z obvyklého kopce Vysočiny, dokud je ještě jakž takž a počasí to zatím nekazí.

OK2IWU Iwula #

Díky info o kategorii LP, právě jsem si lámala hlavu, že jsem něco špatně vyplnila... Jinak pěkný závod, jen mi tam přibývá rušení, před rokem byl na kopci klid.

OK2WO Josef #

Podmínky na 70 nebyly nic moc. Já tedy KST Chat moc nemusím, ale překvapilo mě, že 90 % oslovených stanic vůbec nereagovalo,

OK5IM Jirka #

Provozní aktiv září - testování nového designu Yagi 23 elementů na 432 MHz. Tentokrát jsem přijel na kopec trochu později a sestavení zdvojeného ráhna bylo nepatrně časově náročnější než u krátkých Yagi s jednoduchým ráhnem, které vozím sestavené a jen nasadím na držáky na stožáru. Takže před závodem zbyla jen půlhodinka na posezení a rozjímání. Počasí bylo vyloženě ideální na začátek podzimu, teplota z rána cca 18 stupňů, sluníčko hřálo a tak ranní posezení s kávou v mikině bylo v pohodě. Závod mě bavil, na začátku i spojení slušně přibývala, po hodině už to bylo vlažnější a poslední hodina jen pár spojení. Ale účel otestování chování antény a contestové zábavy byl splněn bezezbytku. Po závodě s mírným větříkem sbaleno za 40 minut. S dojezdem domů a vybalením z auta za slunička. Ale na obzoru už se rýsovala přicházející fronta. Celkem navázáno 51 QSO, pouze OK a OM, žádné další zahraniční spojení, jak kdyby kolem hranic byla deka. A také žádné spojení do lokátoru JN69. Ostatní závodníci dělali spojení na jih S5, 9A. Díky všem za každé spojení a za rozdání bodů. Naslyšenou za 14 dní v UHF contestu s OK1KUO ze Zakletého na tuto 23 elementovou Yagi. ------------ Classic "boomer" style - no chat, no Airscout, no cluster, no sms - only tcvr, log and the use of ears

OK1PHU Pavel #

Až na ten vítr na kopci bylo ideální počasí.

Odpovědět na příspěvek

Odpovídáte na příspěvek od OK5IM zrušit odpověď

Můžete přidat až 5 fotek najednou (i přímo z mobilu). Obrázky se automaticky zmenší.

Můžete přidat až 3 zvukové záznamy ze závodu (každý max 2 MB).